dilluns, 14 de juny del 2010

NOTICIES: CAMP II - CAMP III




Acabem de tenir notícies de l'expedició mitjançant trucada telefònica, pel que anem a posar-nos al dia de la situació real dels nostres companys. Primer de tot, dir que es troben perfectament bé, tant físicament com animicament.
Ara mateix, (les 13:15 h en Alaska del diumenge 13) es troben en el Camp II - Pas de Kahiltna (3048 m), on han dormit aquesta última nit. El divendres 11 quan van iniciar la marxa des del campament base, només van poder arribar al camp I - Ski Hill (2408 m); el mal temps que tenien no els va deixar progressar més. A l'endemà dissabte 12 (ahir), van emprendre la marxa cap al camp II - Pas del Kahiltna (3048 m), objectiu que van assolir a les 22:00 h (Alaska). Allà van tenir treball extra per a poder plantar les tendes, ja que van haver de fer forats nous en la neu; treball que va finalitzar sobre les 2:00 de la nit (això si que és fer hores extres, i no remunerades). Avui diumenge 13, la seva intenció és arribar al camp III - Motorcycle Hill (3353 m), ruta que estan iniciant en aquests moments, i que els suposarà més esforç que els dies anteriors a causa del increment de pendent en aquest tram. A partir d'aquí romanem a l'espera de la següent connexió, la qual estem segurs ens tornarà a portar bones notícies.
Com a curiositats, els nostres expediccionaris ens comenten, que durant les jornades han de dedicar molt temps a la hidratació, han de desfer molta neu per a poder anar bevent de forma regular. Aquest és un factor també a tenir en compte, ja que és vital per a un correcte funcionament del metabolisme. Per la part de l'alimentació, també necessiten desfer neu per a poder cuinar els aliments liofilitçats, dels quals es compon la seva dieta diària. De moment a tots ells els està agradant molt aquest tipus d'aliment, ho troben ric i saborós (caldrà provar-lo un dia).





























Acabamos de tener noticias de la expedición mediante llamada telefónica, por lo que vamos a ponernos al día de la situación real de nuestros compañeros. Primero de todo, decir que se encuentran perfectamente bien, tanto físicamente como anímicamente.
Ahora mismo, (las 13:15 h en Alaska del domingo 13) se encuentran en el Campo II – Pas de Kahiltna (3048 m), donde han dormido esta última noche. El viernes 11 cuando iniciaron la marcha desde el campamento base, sólo pudieron llegar al campo I – Ski Hill (2408 m); el mal tiempo que tenían no les dejó progresar más. Al día siguiente sábado 12 (ayer), emprendieron la marcha dirección campo II – Pas del Kahiltna (3048 m), objetivo que lograron alcanzar a las 22:00 h (Alaska). Allí tuvieron trabajo extra para poder plantar las tiendas ya que tuvieron que hacer agujeros nuevos en la nieve; trabajo que finalizó sobre las 2:00 de la noche (eso si que es hacer horas extras, y no remuneradas). Hoy domingo 13, su intención es llegar al campo III – Motorcycle Hill (3353 m), ruta que están iniciando en estos momentos, y que les supondrá más esfuerzo que los días anteriores debido al incremento de pendiente en este tramo. A partir de aquí permanecemos a la espera de la siguiente conexión, la cual estamos seguros nos volverá a traer buenas noticias.
Como curiosidades, nuestros expedicionarios nos comentan, que durante las jornadas tienen que dedicar mucho tiempo a la hidratación, tienen que deshacer mucha nieve para poder ir bebiendo de forma regular. Este es un factor también a tener en cuenta, ya que es vital para un correcto funcionamiento del metabolismo. Por la parte de la alimentación, también necesitan deshacer nieve para poder cocinar los alimentos liofilizados, de los que se compone su dieta diaria. De momento a todos ellos les está gustando mucho este tipo de alimento, lo encuentran rico y sabroso (habrá que probarlo un día).

7 comentaris:

  1. Ànims expedicionaris! ens alegrem molt de que estigueu bé i que tingueu forces i ànims! Ànims que segur que ho aconseguiu! Molts petons de la família!
    Txema! Moltes gràcies per anar-nos mantenint informats! la veritat és que el blog està genial!

    ResponElimina
  2. Hola a tots. Com van els ànims? Deu fer una fred que pela, però l'entorn deu ser indescriptible. Una de les persones que us segueix déia que això si que era neu de debò, després quan a l'hivern aneu a La Molina us semblarà una simple joguina.
    Ivan, que tal? com ho portes? Pensant amb el fred que deu fer, dubto molt que tinguis un xic d'inspiració per materialitzar els consells que et vaig donar. Sincerament penso que amb el fred no seràs cpaç de trobar-la.... l'esquimala.
    Salut i força a... les cames.

    ResponElimina
  3. Ens alegra tenir notícies vostres. Ànims i endavant.

    "Quan la colla de ratolins que malvivien en aquell casal va sentir el missatger, la meitat no s'ho creia:

    - I si fos mentida?
    - I si fos veritat? - replicava l'altra meitat. I intentaven convèncer la resta que més valia una possibilitat de pau entre ells i el gat que no pas cap."

    ResponElimina
  4. Hola a tothom!

    A www.radioigualada.cat/cafe hi ha una connexió amb l'expedició des del camp 3!

    ResponElimina
  5. Són les ganes, treballar fort.
    Desperteu companys! és millor que la sort.
    No us teniu que reinventar, heu de seguir sent qui sou
    fer les coses com sempre, que no us venci la son.

    ResponElimina
  6. Estem molt contents de saber que esteu bé. Ànims i endavant

    ResponElimina
  7. això estar bé,continuar fent coses de nit,sempre és de dia

    ResponElimina