dimarts, 3 de maig del 2011

EXPEDICIÓ EGAN 2011 - MT. ELBRUS 5642 mts




Aquest any 2011, l´EGAN i la seva Vocalia de Muntanya, té com a gran projecte assolir la conquesta del cim més alt d´Europa, el Mount Elbrus, amb els seus 5642 mts. Fugint de la seva ruta normal, i amb l´estil que caracteritza al socis EGAN, 7 expedicionaris/es intentaran el Juny d´aquest any aquesta nova aventura.




EXPEDICIÓ AL MONT ELBRUS 5.642 mts

Anomenat Mangitau pels locals i traduït com la “Muntanya per damunt de milers de muntanyes”, l'Elbrus atreu cada temporada un major nombre de muntanyencs a la recerca de la conquista de la muntanya més alta d´Europa.

Té la típica forma de volcà cònic, amb unes vessants d'aprox. 45º que, al costat de la climatologia glaciar, li donen a l'escalada un caràcter tècnic. El cim oest té 5.642 metres i l'est 5.621, i està situat en el cordó muntanyós del Caucas.

El clima a la regió de l'Elbrus és molt variable i les condicions climàtiques es poden deteriorar ràpidament degut a les tempestes. Les temperatures poden oscil•lar en l'època estival entre els –7º C i els 21º C. A les zones altes de la muntanya sol fer molt vent i les temperatures poden descendir fins als –20º C.

LA RUTA



La ruta escollida pels 7 expedicionaris de l'EGAN per la cara Nord es realitza per la ruta oberta el 10 de Juliol del 1829 pel kabardí Kilar Khashirov, qui var particiar com a guia local en la expedició del General Emmanuel i va ser el primer que va arribar al Cim Est de l´Elbrus (5621 m) - considerada la primera ascensió ala cim més alt d´Europa.



La expedició comença en la ciutat de Pyatigorsk, des d´on atravessarem els inhabitats prats i canoñs del Prielbrusye fins arribar a la Vall de Dzhily-Su, on instal.larem el Camp Base (a l´emplaçament anomenat: Calvero de Emmanuel ).




Del CB al C1 atravessarem els deserts silenciossos, semblants als paisatges de la Lluna, fins arribar als peus de la morrena a una alçada aproximada de 3730 mts , on es troba el Campament 1.




Continuarem el procés d´aclimatació ascendint per la pendent de neu i gel (perill d´esquerdes ) fins a les Roques de Lentz (4750-5100 m), alçada màxima que assolirem abans de l´atac a cim.




L´atac a cim es realitza des de el C1, i es requereixen de 14 a 16 hores d´activitat.






CALENDARI

El planning de l'expedició és el següent:

10 Juny Vol Barcelona-Madrid-Moscou
11 Juny Vol regular a Mineralniye Vodi. Trasllat a la ciutat de vall de Pyatigorsk
12 Juny Trasllat al Calvero d´Emmanuel establiment del CB
13 Juny Ascensió d'aclimatació a la Piràmide i Los Hongos 3200 mts. Tornada al CB
14 Juny Ascensió i instal•lació Camp 1 (3.730 mts)
15 Juny Sortida d'aclimatació a les Roques de Lentz 4.800 mts. Volta al C 1
16 Juny Dia de descans
17 Juny Atac al cim de l´Elbrus de 5642 mts.
18 Juny Dia de reserva
19 Juny Tornada al CB.
20 Juny Volta a l'hotel i trasllat a Moscou


(tornada a BCN el 25 de Juny des de Moscou)

Com en anteriors ocasions, la intenció dels expedicionaris de l'EGAN és realitzar una ascensió el més autònoma possible, i fins i tot allunyats de la ruta normal de la cara Sud. Tenim contractats els serveis de l´empresa CETNEVA, que ens proporciona menjar, cuiner, tendes, etc.

Per poder tenir les majors opcions d'èxit, s'ha establert un calendari de sortides, consistent en ascensions a pics del Pirineu, en el que es treballaran aspectes tant físics, com tècnics. S'intentarà simular les condicions que es trobaran allà: llargues caminades, motxilles pesades, muntar i desmuntar camps, dormir en tenda, preferiblement en altura, etc.

En el relatiu la part econòmica de l'expedició i per aconseguir finançament, s'ha comptat amb la col•laboració d'uns patrocinadors ( EGAN, Fernandez Sanglas, Obrint Via) . Igualment s'han posat a la venda unes samarretes tècniques un mòdic preu de 10 euros.

PRESSUPOST
El pressupost aproximat és:

Concepte Import
Bitllets Avió 700,00 €
Visats 150,00 €
Permisos 100,00 €
Empresa d'Ascensió 825,00 €
Menjar 200,00 €
Diversos 500,00 €
Total aproximat 2.450,00 €

4 comentaris:

  1. Hola a todos!!!

    Pues ya estamos otra vez "a lio"...como en otras ocasiones, estamos seguros de contar con todo vuestro apoyo, que tanta falta nos hace y tan bien nos va.

    Un abrazo

    Ivan

    ResponElimina
  2. Por supuesto compañeros que tendreis todo el apoyo de la gente del EGAN , amigos y familiares, que estan deseando que empieze vuestra aventura. No pareis de entrenar y mucho ánimo. Teneis un largo proyecto por delante y esperamos de vosotros el máximo (como aprieto).

    Txema

    ResponElimina
  3. A Capellades ja estem esperan el video !! Així que Oscar, que no et tremoli gaire el pols !!!

    ResponElimina
  4. Ja queda molt poquetes hores per començar!!!! Moltíssima sort i que vagi tot molt bé!!!

    Raúl Gil

    ResponElimina