diumenge, 10 de juny del 2012

CÒRSEGA ENCANYONA !!!!


Còrsega (anomenada Corsica en cors i Corse en francès) és la quarta illa més gran de la Mediterrània, amb una superfície de 8.680 km² i està situada al sud-est de la Costa Blava francesa, i al nord de l'illa de Sardenya. Des de l'any 1768, amb un breu període d'independència entre 1855 i 1869, forma part del territori francès. La seva capital és Ajaccio.

Al llarg dels segles han estat molts els pobles que s'han sentit atrets per la seva bellesa natural i que han ocupat l'illa (o almenys ho van intentar): grecs (que la van batejar amb el nom de Kallisté, que significa la més bella), cartaginesos, romans, genovesos, etc. En l'actualitat es coneix a Còrsega amb el sobrenom de l'illa de la Bellesa per la seva naturalesa exuberant, la seva costa i el seu mar blau, per les seves platges de sorra fina i per les seves verdes i boscoses muntanyes (són de les més altes de la Mediterrània).


El seu agradable clima, el bonic paisatge, les impressionants línies de costa, la platja i les nombrosíssimes possibilitats de senderisme i muntanyisme fan d'ella una destinació força popular entre els francesos i, en menor mesura, viatgers d'altres països europeus. Com a conseqüència d'això el turisme ocupa un paper molt important en l'economia de Còrsega, però malgrat tot l'illa no ha tingut el mateix nivell de desenvolupament turístic que altres zones de la costa mediterrània i encara és un territori relativament verge. El turisme es concentra especialment en l'àrea al voltant de Porto Vecchio i Bonifacio en el sud de l'illa, i Calvi en el nord-oest.

Aquest viatge a Còrsega durem a terme durant la segona meitat de Juny del 18 al 27.
Arribarem a l'illa des de el port de Toulon mitjançant ferri, fins als port cors d'Ajaccio. El trajecte per mar suposa un mínim de 6 hores que farem de nit , així podrem descansar al llarg del trajecte, a més té l'avantatja de que també podem embarcar el nostre propi cotxe, que serà el nostre mitjà de transport a l´illa.
Quant a l'allojament dir que dormirem en càmpings de la zona, ja que l'illa té abundància d'oferta i és la manera més barata de visitar-la.
Les reduïdes dimensions de l'illa de Còrsega (uns 183 km de llarg per uns 85 km d'ampla) permeten anar d'una punta a l'altra en poques hores, podent passar d'un paisatge nevat de la muntanya a la platja en menys d'una hora, però les seves carreteres fan que els desplaçaments siguin lents.

CALENDARI PREVIST
DIA 18 - Desplaçament Barcelona - Toulon - Ajaccio
DIA 19 - Descens del Barranc de La Vacca -
DIA 20 - Descens del Barranc de Ruisseau de Purcaraccia
DIA 21 - Descens del Barranc Piscia de Gallo
DIA 22 - Turisme a la població de Bonifacio
DIA 23 - Descens del Barranc Cardiccia de camí al Monte Cinto 2706
DIA 24 - Ascensió al Monte Cinto 2706 mts. (cim més alta de la Còrcega)
DIA 25 - Descens del Barranc Ruisseau de Dardu
DIA 26 - Turisme a la població d´Ajaccio
DIA 27 - Retorn Ajaccio - Toulon - Barcelona

EQUIP
L'equip l'integren 4 socis de l'EGAN, Marina i Manel, Salvi i Oscar, que intentaran dur a terme tots els barrancs previstos i l'ascensió al Monte cinto.

BARRANCS
A continuació detallem informació dels barrancs previstos al llarga de la estada a Còrsega:

Escala de dificultat: La lletra V seguida del núm. (1-7 ) indica la verticalitat del Barranc. La lletra A seguida del núm  (1-7) indica el caràcter aquàtic. El núm. romà indica el compromís i caràcter encaixonat del barranc.

Canyon del Vacca

 Canyon Purcaraccia

Ruisseau di Gallo 

 Canyon Cardiccia

Ruisseau del Dardu

5 comentaris:

  1. Buen viaje y buenas actividades,
    un abrazo

    ResponElimina
  2. Muchas gracias pareja, esperamos volver cargados de nuevas imagenes en nuestras retinas !!!! i así os haremos partícipes a través del blog !!!! para cuando un encuentro ? ( ya he lanzado la primera piedra !!!) Abrazos

    ResponElimina
  3. Eiii compañeros!!!... Espero que lo disfruteis a tope, que no pareis de hacer barranquitos super chulos, de ver playitas de ensueño, de comer mucho y bien (...eh?? Salvi... pero yo no digo nada...).

    Esta es la primera expedición después del Cho-Oyu (..en fin...) en la que me quedo aquí, así, que ni se os ocurra no informarme cada dia de todo, todo y todo..., que yo esto de "ver los toros desde la barrera" lo llevo fatal!!!

    Lo dicho, que espero que os lo paseis muy, muy bien y un abrazo para todos y cada uno: Oscar, Salvi, Manel y Marina!!!!

    Un besiko!!

    ResponElimina
  4. Ay compañero, compañero ...... algún saltito haré por ti, no te preocupes !!!! Ya me preocuparé yo de informarte every day, every time !!!!! .... si encontramos el wifi !!! Un abrazo de radical !!!!

    ResponElimina
  5. eeiiiiii!!...bueno supongo que entre tanto salto, tanto turisteo, ... no os da tiempo de encontrar al wifi "esa", nooooo???????????

    En serio, espero que lo esteis pasando genial y que después del primer contratiempo todo vaya sobre ruedas.

    Por aquí todo como siempre, una tal "prima" que tiene mucho, pero mucho riesgo, la Merkel, se ha buscado un pisito en Madrid, por eso no tener mjy lejos el "trabajo", pero bueno, tranquilos, que Rajoy todavia no ha acabado de joder el pais.

    Apa... que os vaya muy bien!!

    Besikos

    ResponElimina