dimarts, 24 de juliol del 2012

ACLIMATACIÓ AL TACUL ACONSEGUIDA !!!!

El diumenge tal i com teniem previst vàrem pujar a Cosmiques. Amb algun canvi però,ja que donàven ràfegues de 80 a 100 km de vent i molt fred a 3500 /4000 mts, per tant vàrem decidir anar a dormir al refugi de Cosmiques per atacar el dilluns el Tacul de 4248 i fer la nostra aclimatació per atacar al Mount Blanc.

Tot i que per dilluns al matí dónaven encara molt de vent, vàrem apostar per si entrava més tard poder realitzar el nostre procés d'aclimatació, així que dilluns a les 6:15 estàvem preparats per l'atac als 4248 mts del Tacul ( Cosmiques es troba a 3615 mts - tot i que s'han de baixar fins al plateau per anar a buscar la rusta d'ascens)

Al llarg de la ruta es superen diferents ressalts, seracs, esquerdes, que fan imprescindible anar encordats, i tenir coneixements de progressió glaciar. Les cordades son dues, Salvi+X.Elvira  i Carlos+Ivan+Oscar ( per un tema de pes ..... els quilos de les mateixes !!!!) així que en aproximadament 4 hores feiem cim, després de superar l'ultim ressalt rocallós que li dona una mica "d'ambient" a l'ascensió !!!!!!

Amb el cim a la butxaca, ens queda baixar ràpid, ja que el vent que s'havia previst, comença a fer acte de presència. Tenim temps per disfrutar de les vistes, la ruta dels 4000 mils, dent du geant, midi .....però toca baixar, amb compte, ja que tot el ressalt rocallós es troba amb molt de gel.


Ara toca tornar al refugi, recollir trastos, i tornar a l'Agulla du Midi per la seva famosa aresta blanca, on trobarem algun que altre problema d'aglomeració i bloqueig mental ( alguna japonesa que es va veure fóra de lloc !!!) però a les 17:00 ja estem a Chamonix novament, toca descansar.

La meteo pels següents dies ens diu que dimecres no farà bó, per tant retrasem el nostre pla per pujar a Góuter fins a dimecres, i poder atacar el dijous, que donen bon temps, si no es possible encara ho podem intentar el divendres ja que dissabte i diumenge tornen a donar dolent. Per "omplir" el dia farem una ferrada, que tampoc es mala cosa, així doncs en breu .... fotos de ferrades !!!!

2 comentaris:

  1. Ánimo Ortu y compañía. Disfrutad mucho y ... paso a paso.
    Toño

    ResponElimina
  2. ¡¡¡Enhorabuena!!! La última foto, impresionante!!! Seguid disfrutando y pasándolo genial! Muchos besotes!!

    ResponElimina