dissabte, 26 de gener del 2013

CIM DE DOS, VICTÒRIA DE QUATRE


Adjunto escrit literal enviat avui per l'Oscar:

Hola amics, avui marxem cap a Penitentes, suposo que ja sabeu que Carlos i jo varem fer cim el dijous 24 al voltant de les 15:30. 

El dimecres va ser impossible poder sortir a atacar, per vent i condicions ( 4 vascos ho van intentar però van recular). El dijous atacaven algunes comercials i varem esperar a Colera un dia més per atacar dijous. 
Així el dijous vam sortir tots quatre a les 5:00, amb un vent de 35/40 km/h y un fred al voltant dels -30. A la mitja hora, Salvi va recular ja que les condicions eren molt extremes, i així va baixar amb gent d'una altre companyia que també tiraven enrere. L'Ivan una hora més tard, abans de roques blanques, també va decidir baixar, ja que no es trobava bé de formes, molt fred a les mans i no era el seu dia ....., ens va deixar un encarrec, arribeu a cim per nosaltres .... Quedaven Carlos i jo. 
Nosaltres vàrem continuar; a roques blanques varem recuperar peus, els teníem glaçats ( aquestes phantom guide de scarpa !!!!) i van tirar cap amunt. Molt vent a tota la ruta, però sort que el sol ja ens donava. 
A Independencia estàvem molt contents, anàvem molt bé, la travessia fins a la cova va ser infernal, molt vent i amb plaques de gel que feien anar amb molta cura. A la cova, descansem uns 15 minuts i ens posem a roda d'una empresa: INKA, que portaven un grup a cim, molt bon rotllo amb els guies, però a 30 minuts de cim es tapa ( donaven clar per a tot el dia !!!!!) continuem amunt amb aquest grup i fem cim amb unes condicions terribles, nevant i vents de 45 km/h, infernal ( tot glaçat) comencem a baixar ....... 
La baixada es una altre historia, visibilitat nul-la, fred ...... si varem fer cim a les 15:30 ..... varem arribar a Colera a les 21:00 !!!!!! aixo ho diu tot ( Salvi i Ivan sabien que estàvem baixant amb aquest grup d´INKA i estàvem "una mica" mes tranquils).
Bé, varem fer nit a Colera i ahir varem baixar a Mulas. Tots estem bé, molt contents ( avui baixem a Penitentes )  i ..... tantes coses a explicar però ho haurem de fer des de Mendoxzza !!!!

Records a tots. Ara volem sortir de la muntanya, descansar i pensar en el que hem aconseguit. Amb els anys de muntanya que portem damunt, mai cap muntanya m'havia fotut aquesta castanya

Ole, Carlos y ole Salvi y Ivan, son uns companys ESPECTACULARS !!!!!

UN PETÓ MOLT GRAN A TOTA LA FAMÍLIA

ABRAÇADES A TOTS ...

Canaleta

Cima Carlos

Cim Oscar

Descenso Carlos

Descenso Oscar

Adjunto escrito literal enviado hoy por Oscar:

Hola amigos, hoy nos vamos a Penitentes, supongo que ya sabéis que Carlos y yo hicimos cumbre el jueves 24 alrededor de las 15:30.

El miércoles fue imposible poder salir a atacar, por viento y condiciones (4 vascos lo intentaron pero retrocedieron). El jueves atacaban algunas comerciales y esperamos en Colera un día más para atacar jueves.
Así el jueves salimos los cuatro a las 5:00, con un viento de 35/40 km /h y un frío alrededor de los -30. A la media hora, Salvi retrocedió ya que las condiciones eran muy extremas, y así bajó con gente de otra compañía que también echaban atrás. Iván una hora más tarde, antes de rocas blancas, también decidió bajar, ya que no se encontraba bién de formas, mucho frío en las manos y no era su día ....., nos dejó un encargo, llegad a la cima por nosotros .... Quedábamos Carlos y yo.
Nosotros continuamos, en rocas blancas recuperamos pies, los teníamos helados (estas phantom guide de Scarpa!) y tiramos hacia arriba. Mucho viento en toda la ruta, pero suerte que el sol ya nos daba.
En Independencia estábamos muy contentos, íbamos muy bien, la travesía hasta la cueva fue infernal, mucho viento y con placas de hielo que hacían ir con mucho cuidado. En la cueva, descansamos unos 15 minutos y nos pusimos a rueda de una empresa: INKA, que llevaban un grupo a la cima, muy buen rollo con los guías, pero a 30 minutos de la cima se tapa (daban claro para todo el día !!) seguimos arriba con este grupo y hazimos cima con unas condiciones terribles, nevando y vientos de 45 km/h, infernal (todo helado) empezamos a bajar .......
La bajada es otra historia, visibilidad nula, frío ...... y si hicimos cumbre a las 15:30 ..... llegamos a Colera a las 21:00!! esto lo dice todo (Salvi e Ivan sabían que estábamos bajando con este grupo de INKA y estábamos "algo" mas tranquilos).
Bueno, hicimos noche en Colera y ayer bajamos a Mulas. Todos estamos bien, muy contentos (hoy bajamos a Penitentes) y ..... tantas cosas que contar pero lo tendremos que hacer desde Mendoza!

Recuerdos a todos. Ahora queremos salir de la montaña, descansar y pensar en lo que hemos conseguido. Con los años de montaña que llevamos encima, nunca montaña había dado esta castaña

Ole, Carlos y ole Salvi y Ivan, soys unos compañeros ESPECTACULARES!!

UN BESO MUY GRANDE A TODA LA FAMILIA

ABRAZOS A TODOS ...

18 comentaris:

  1. Es que, ni en broma se m'acut fer el que heu fet i amb aquest temps, les fotos que heu penjat ho diuen tot. FELCITATS a tots/es per l'éxit aconseguit. La muntanya és així de selectiva, ella tria qui la de pujar i qui no, i patint. Demà celebrem els 24 anys de l'EGAN, vosaltres heu fet una fita molt gran i nosaltres la farem més petita. VISCA L'EGAN. Gorri

    ResponElimina
  2. Sin palabras, enhorabuena a los 4 porque cada vez dejais el liston más alto! Un abrazo muy fuerte!!!!!!

    ResponElimina
  3. Moltisimes felicitats a tot quatre, fa setze anys em vaig pasejar uns quans dies per aqueta muntanya i se l'esforç que comporta aconseguir el cim.
    Us addmiro perque amb unes condicions com les que vau tenir els dies d'atac és molt dificil aconseguir-ho i vosaltres ho heu fet SOU UNS CAMPIONS, heu tingut la paciencia suficient per esparar un dia a 6000m per intenta l'atac cosa difisilisima i el coratge de fer un pas més encare que sembles imposible.

    Moltes felicitats també a vosaltres Ivan i Salvi el cim és dels cuatre, sou un equip i s'ha de tindre el cap molt clar per sever renunciar.

    Ens heu fet patir molt aquets ultims dies al no tenir noticies.
    MOLTES FELICITATS I UNA ABRAÇA
    Pol, Biel, Ester i Toni.

    ResponElimina
  4. Gracias por la cima y el enorme trabajo de los cuatro por conseguirla ( todos para uno y uno para todos). Ahora toca recuperar energia. Y despues compartir con los " fans" las vivencias que no son pocas...
    Cuando lo celebramos??????????
    Manel i marina

    ResponElimina
  5. Enhorabuena a todos por el exito conseguido, recuperaros y volver que estamos deseosos de abrazaros y daros el calor que os ha faltado en la cima.
    un Beso
    Rafa, Mayte y Marta

    ResponElimina
  6. Felicitats, per tots quatre, pel Carlos del que encara recordo un dia com esbufagava per arrivar de la Besurta fins a la Renclusa, per l'Oscar, una màquina incansable a la muntanya i especialment felicitats per la SALVI i per l'IVAN per que han sapigut fer el que s'ha de fer a la muntanya, el que demostra que tenen el cap molt ben moblat.
    Fins aviat C A M P I O N S !!
    Enric i Carme

    ResponElimina
  7. Felicitats, per tots quatre, pel Carlos del que encara recordo un dia com esbufagava per arrivar de la Besurta fins a la Renclusa, per l'Oscar, una màquina incansable a la muntanya i especialment felicitats per la SALVI i per l'IVAN per que han sapigut fer el que s'ha de fer a la muntanya, el que demostra que tenen el cap molt ben moblat.
    Fins aviat C A M P I O N S !!
    Enric i Carme

    ResponElimina
  8. Hola nois! No hem pogut dei res fins ara però abir a la nit vam respirar tranquils al saber que estaveu bé al camp base. Felicitats per haver arribat, ara descanseu que us ho heu guanyat. Oscar y Salvi, estamos muy contentos todos y ós mandamos mil besòs y abrazos! Petons de la family. Xavi i Vero

    ResponElimina
  9. Felicidades a los cuatro, sois un gran equipo!!!!! Ahora recuperaros y descansar, tenemos muchísimas ganas de veros!!! Petonts a tothom!!!
    Emma y Eva

    ResponElimina
  10. Intentarlo en esas condiciones es una proeza
    conseguirlo un milagro
    y retirarse a tiempo una gran decision bravo Salvi e Ivan.
    BRAVISIMO A LOS CUATRO. sos macanudos.

    Un molinete, Ramon

    ResponElimina
  11. Uff, piel de gallina, que ganas tengo de daros un abrazo.
    Queremos ver fotos de salvi y Iván también.
    Ahora a disfrutar del turisteo y a recuperarse del esfuerzos. Besos de Joan y áfrica.

    ResponElimina
  12. Uff, piel de gallina, que ganas tengo de daros un abrazo.
    Queremos ver fotos de salvi y Iván también.
    Ahora a disfrutar del turisteo y a recuperarse del esfuerzos. Besos de Joan y áfrica.

    ResponElimina
  13. Ivan hay que tener la cabeza muy amueblada para saber decir no en un momento como ese así que mucho animo y un fuerte beso de
    Papa y Mama
    De la morita un besito a su manera

    ResponElimina
  14. Felicidades a los 4.Iván bien hecho más vale una retirada a tiempo.
    Iván ya sabes un clavo se saca con otro clavo.
    A por el siguiente objetivo.

    Sergio,Judit,Mari,Loli,Marcelino

    ResponElimina
  15. Temendamente orgullosos de semejante gesta. Inolvidable. Alucinante.
    Un abrazo enorme, especialmente para Carlos.
    GuAjE

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats, Oscar, Salvi, Carlos e Ivan!! Dono fe que el que dieu sobre el temps va ser "tal que aixi..." malauradament nosaltres no ho vam aconseguir... i despres de 2 dies "horribilis" a Colera vam baixar a Nido a recuperarnos e intentar-ho des de alli el 24 a les 4:30 AM .... Be, el resultat es q vam tenir q girar cua... una forta abraçada companys i un plaer haver-vos conegut en aquesta aventura. REGINA

    ResponElimina
  17. MOLTES FELICITATS A TOTS QUATRE!!!
    I MOLTES GRÀCIES PER FER-NOS-EN PARTÍCIPS!!!
    Seguir les vostres proeses s'està convertint en quelcom apassionant i addictiu!
    Gaudiu del moment i de la immensitat de tot allò que us envolta!
    Salut des de CAT!


    ResponElimina
  18. Felicitatsss campionss!!! sou molt grans!!! en especial la meva cosineta!!! jeje molt bé Salvi!!! Molts petonets desde Ripollet!! Joan, Julio i Pili

    ResponElimina