diumenge, 13 de gener del 2013

JA ESTEM A PLAZA DE MULAS !!!!!

Ja estem a Plaza de Mulas a 4300 mts. Ahir dissabte a les 18:00 hora local arribàvem a Plaza de Mulas desprès de 9:30 de camí per "Playa Ancha". Vàrem fer un total de 1030 mts de desnivell, però sobretot la longitud de la jornada 15 km (  10 d´ells per la playa ancha entre 3600 i 3800 mts) van ser demolidors en les nostres cames, i avui diumenge tenim un merescut descans.
Fins ara hem seguit el planning segons teníem establert, ja que a Confluencia  hi vàrem passar dos nits ( la d'arribada i la d'aclimatació).
La jornada d'aclimatació a Plaza Francia ( 4100 mts) també va ser força productiva per assolir Plaza de Mulas en condicions.
Fins el moment l'alçada ens ha respectat i exceptuant el típic mal de cap al arribar a cota nova, no hi ha cap factor físic  a destacar, bé, cal destacar que anem a pixar més que una mula ¡!!! Per les nits entre 2 i 4 vegades, ja que ens obliguen a beure molta aigua ( en el cheking mèdic et miren valors com pulsacions, tensió, saturació d'oxigen ...... i cal donar uns valors mínims per poder superar els controls).
Així doncs avui descansarem i demà seguint el procés d'aclimatació mirarem si fem l'ascensió a Cerro Bonete o per contra igual fem un porteig de material a un dels campaments d´alçada, si pot ser preferiblement Nido de Cóndores ( per tant ja comencem a fer canvis ¡!!!) però tranquils xq encara passarem uns quants dies per Plaza de Mulas i us mantindrem informats.
Moltes gràcies a tots pel vostre seguiment i ànims, i molts records a tots els familiars ¡!!!!
En aquest sentit, us volíem comentar que estem compartint ascensió amb un grup de chilens que porta telefon satèl·lit i els hi arriben els missatges que s'enviin a la seva pagina web: www.laliguaaltechodeamerica.cl, indiqueu que sou del grup de catalans i ens ho llegiran ¡!!  PERÒ NO DEIXEU D'ESCRIURE AL BLOG QUE NOSALTRES PODEM LLEGIR ELS VOSTRES MISSATGES A PLAZA MULAS ¡!!!
MOLTS RECORDS A TOTS ¡!!!!!!





Plaza Francia
Playa Ancha
Campamento en Plaza Mulas

Ya estamos en Plaza de Mulas a 4.300 mts. Ayer sábado a las 18:00 hora local llegábamos a Plaza de Mulas después de 9:30 de camino por "Playa Ancha". Hicimos un total de 1030 mts de desnivel, pero sobre todo la longitud de la jornada 15 km (10 de ellos por la playa ancha entre 3600 y 3800 mts) fueron demoledores en nuestras piernas, y hoy domingo tenemos un merecido descanso.
Hasta ahora hemos seguido el planning según teníamos establecido, ya que en Confluencia pasamos dos noches (la de llegada y la de aclimatación).
La jornada de aclimatación en Plaza Francia (4100 mts) también fue bastante productiva para alcanzar Plaza de Mulas en condiciones.
Hasta el momento la altura nos ha respetado y exceptuando el típico dolor de cabeza al llegar a cota nueva, no hay ningún factor físico a destacar, bueno, hay que destacar que vamos a mear más que una mula ¡! Por las noches entre 2 y 4 veces, ya que nos obligan a beber mucha agua (en el checking médico te miran valores como pulsaciones, tensión, saturación de oxígeno ...... y hay que dar unos valores mínimos para poder superar los controles).
Así pues hoy descansaremos y mañana siguiendo el proceso de aclimatación miraremos si hacemos la ascensión a Cerro Bonete o por el contrario igual hacemos un porteo de material a uno de los campamentos de altura, a ser preferiblemente Nido de Cóndores (por lo tanto ya empezamos a hacer cambios ¡!) pero tranquilos xq todavía pasaremos unos días por Plaza de Mulas y os mantendremos informados.
Muchas gracias a todos por vuestro seguimiento y ánimos, y muchos recuerdos a todos los familiares ¡!
En este sentido, os queríamos comentar que estamos compartiendo ascensión con un grupo de chileno que lleva teléfono satélite y les llegan los mensajes que se envíen a su página web: www.laliguaaltechodeamerica.cl, indicar que sois del grupo de catalanes y nos lo leerán ¡! PERO NO DEJEIS DE ESCRIBIR EN EL BLOG, QUE NOSOTROS PODEMOS LEER VUESTROS MENSAJES EN PLAZA MULAS ¡!
MUCHOS RECUERDOS A TODOS ¡!!

10 comentaris:

  1. Animo chicos a disfrutar que el tiempo es corto un abrazo para todos y muchos besos para los "maños"

    ResponElimina
  2. Hola nois,estem contents que estigueu tots bé i que es vagi cumplimt el planning. En el blog van penjar uns vídeos i unes imatges per fer-nos una idea del que us heu trobat i us trobareu...collons nois, és ben bé que sou d'una altra naturalesa.
    Aquí a Catalunya estem gaudint del mundial de hàndbol,cadascú disfruta amb el que li agrada. Que disfruteu molt de la pujada cracks.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Molte bé!, us sembla bonic anar de Plazas (Francia, Mulas) i a la Platja (Ancha), mentre nosaltres estem preocupats pensant que esteu fent l'Aconcagua?. I per arrodonir el "viatge de plaer" en comptes d'anar a pujar un cerro (Bonete), no!!, aneu a un niu de plaer (Nido de Cóndores). Quina barra!!. És clar que teniu molt de "pipi", tant de cava i litrones al botellón de les Plazas ha de sortir per algun lloc, Oi??. Sort que els xilens seran gent de seny i us portaran pel bon camí. MOLTA SORT COMPANYS. Salut. Gorri

    ResponElimina
  4. ¡¡Por fin tenemos noticias vuestras!! Ya veo que lo tenéis todo bajo control y me alegro de que el riego os llegue bien y hayáis pasado las pruebas! Si es que sois unas máquinas!!!!! Seguid con mucho ánimo y disfrutando a tope! Vamos!!!
    (Carlos, te echo de menos!!!!)

    ResponElimina
  5. Más que desmostrado con vosotros se rompio el molde
    "sois los más mejores" Vamos vamossssssssssssssssssssssssssssss

    ResponElimina
  6. Animo chicos que esto es un paseo!!!!!!!
    Ivan vigila el petate!!!!!!

    ResponElimina
  7. Ja l’hi vam dir a l’Ivan que aquest cop res de córrer! Ara resulta que ja esteu pensant amb adelantar el campament d’alçada….. de qui ha estat l’idea????
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Eiii!!!! ens alegrem de que vagi tot sobre rodes... bé, es una dita... i de veure fotos!! quins paisatges.. són impresionants!!!
    Molts ànims i sempre amunt!!
    Abraçades!!
    David i Cecilia

    ResponElimina
  9. Hey molinetes, ese camino de confluencia a mulas tiene pinta de que con la 29 tirao.....para la proxima ya sabeis.
    Venga que empieza lo buenooooooooo.
    Ramon.

    ResponElimina
  10. Hola que tal, escribint des d'Andorra amb l'estada del CIC. Aquí tot controlat, Oscar. Está caient un paquet que no t'ho creus. Vam arribar nevant i encara no ha parat! Donen moguda tota la setmana. Així que vosaltres a lo vostre. Molts ànims i molta força des d'aquí pels quatre fantàstics. Carlos, Ivan, Salvi i Oscar. Una abraçada molt forta.
    Xavi Baena.

    ResponElimina