divendres, 18 de juny del 2010

ACLIMATACIO AL CAMP IV




Per fi ens arriben més notícies dels nostres alpinistes: ja es troben al Camp IV - Medical Camp (4360 m) i preparats per prendre un primer contacte amb el camp V - High Camp (5240 m). Dimecres van aconseguir arribar al campament IV després d'una llarga etapa i amb la dificultat del pas Windy Corner (4115 m). Ahir dijous, van passar tot el dia al camp IV aclimatant-se. Hem de tenir present que la ubicació geogràfica del pic i la dura meteorologia de la zona, fa que l'aclimatació sigui més difícil. Divendres, quan s'aixequin iniciaran un porteig de material cap al Camp V. En aquesta etapa d'uns 900 mts de desnivell hauran de superar una paret de gel i roca de 200 mts amb una inclinació de 45º fins arribar a l'aresta que els portarà pràcticament al camp V. Aquesta aresta, a priori, no presenta una gran dificultat tècnica, a excepció com sempre del vent. Imaginem que en aquesta etapa els trineus quedarán ben aparcadets en el camp IV.




Ens diuen que el vent no està bufant massa fort i per tant no tenen una excessiva sensació de fred (una mica imagino que sí, que no són de Bilbao). Ens comenten també que el seu dia a dia comença a les 6:00h del matí. Hem te tenir present que a diari, han de descongelar grans quantitats de neu per aconseguir l'aigua necessària per cuinar i hidratar-se i que aquest és un procès lent donades les temperatures en que es troben.








Comentar que en principi, han de complir al peu de la lletra el que queda de plannig, és a dir, tenen els dies justos per fer cim i baixar al camp base. Si perden algun dia per inclemències meteorològiques hauran de dissenyar un pla "B" per poder aconseguir el repte; encara que no crec que sigui necessari, ja que les previsions del temps a dia d'avui no indiquen forts vents ni grans nevades, al contrari, indiquen una millora dia a dia. Si tot va com el previst, dilluns és el dia clau per aconseguir el cim del Mckinley (6194 m). Crec que tots estarem en "candeletes", esperant aquest dia.






















Por fin nos llegan noticias de nuestros alpinistas: ya se encuentran el Campo IV – Medical Camp (4360 m) y preparados para tomar un primer contacto con el campo V – High Camp (5240 m). El miércoles consiguieron llegar al campamento IV, recordemos, etapa larga y con la dificultad del paso Windy Corner (4115 m). Ayer jueves pasaron todo el día en el campo IV con el objetivo de aclimatarse. Recordemos que la ubicación geogràfica del pico y la dura meteorologia hacen que la aclimatación sea más dura. El viernes cuando se levanten iniciaran un porteo de material hacia el Campo V. En esta etapa de unos 900 mts de desnivel deberán superar una pared de hielo y roca de unos 200m y una inclinación de 45º hasta llegar a una arista que les llevará prácticamente al campo V. Esta arista a priori no presenta una gran dificultad técnica, a excepción como siempre de la presencia de viento. Imaginamos que en esta etapa los trineos quedaran bien aparcaditos en el campo IV.





Como comentarios, nos dicen que el viento no está soplando demasiado fuerte y que por lo tanto no tienen una excesiva sensación de frío (algo imagino que sí, que no son de Bilbao). Nos comentan también que su día a día empieza a las 6:00h de la mañana. Hay que tener en cuenta que a diario tienen de descongelar gran cantidad de nieve para conseguir el agua necesaria para cocinar e hidratarse y que éste es un proceso lento en las condiciones en que se encuentran.







Comentar que en principio deben cumplir al detalle lo que les queda de planning, es decir, tienen los días justos para hacer cima y bajar al campo base. Si pierden algún día por inclemencias meteorológicas tendrán que diseñar un plan “B” para conseguir el reto; aunque no creo que sea necesario, ya que las previsiones del tiempo a día de hoy no indican fuertes vientos ni grandes nevadas, al contrario, indican una mejora del tiempo día a día. Si todo va según lo previsto el lunes será el día clave para conseguir la cima del Mckinley (6194 m). Creo que todos vamos a estar en “candeletas”, esperando este día.

8 comentaris:

  1. Ja començavem a estar preocupats per la falta de noticies però això rutlla "viento en popa i a toda vela"
    Anims que casi ja ho teniu.
    Que és aixó d'aclimatar el cervell si casi no en teniu... i el pla "b" que vol dir que l'equipo B passi al devant això segur que funciona.
    Molta sort que el temps Diumenge i Dilluns pinta bé i ja sabeu sempre es pot donar un pas més però sobre tot seny.

    ResponElimina
  2. L'Òscar sí que sembla que sigui de Bilbao ...
    Ànims a tots i fins la tornada.

    ResponElimina
  3. Estos chavales han resurgido de su silencio, por fin!! Buena señal entonces!!
    Escaladita por aquí, arista por allá, cuatro pasos más y..., ya estáis en la cima!!

    Adelante,que esto ya es vuestro!

    Un montón de besos!

    ResponElimina
  4. Ahora que habeis aparcido,resulta estabais pasaeando desde el campo tres al cuatro" pues que bien y ademas por las aristas"
    en fin como veo que lo teneis dominado

    mucho animos para todos

    ResponElimina
  5. Volvemos a saber de vosotros!! Menos mal!! Bueno, aunque justillos de tiempo, ésto pinta bien, esto lo teneis en un pis-pas... pero sin bajar la guardia!!!

    Ánimos a todos!!!

    ResponElimina
  6. Dues xavales i quatre xavals son el centre del món.
    I quin és el secre es pregunta tothom?
    L'alpinisme en la seva assència més pura? la seguretat, la previssió, la solidaritat, anar sempre en equip, buscar sempre l'objectiu?

    ResponElimina
  7. Ei nois,

    Aquesta incomunicació ens ha fet matí un xic però afortundament tot va ok, ho cel.lebrem!!
    Estarem espectants els propers dies per aquest desitjat cim.

    Ànims!!!!!

    ResponElimina
  8. anims cada cop sou mes aprop, el temps no sera cap problema.

    alicia,berta i lluis

    ResponElimina