dissabte, 12 de gener del 2013

ACLIMATACIÓ A PLAZA FANCIA


Seguim sense notícies, però no passa res, ells amb el que interessa, continuar y no parar.

Ahir divendres era jornada d'aclimatació, i per això tocava pujar i baixar, destí: Plaça França a 4200 mts. Plaça França és el mirador de la mítica paret Sud del Aconcagua amb 3000 mts de desnivell, acompanyat amb les seves enlluernadores glaceres. És una zona sense vegetació i amb possibilitats d'acampar, això sí, sempre fora de les zones de caigudes de pedres. Aquest lloc permet la pràctica d'escalada i poder així familiaritzar-se amb la roca de la zona.

És una ascensió d'unes 4 hores i posarà en marxa el procés d'aclimatació a cadascun dels nostres aventurers. No s'admeten mals de cap i altres símptomes de mal d'alçada.




Ara mateix estan dormint, però d'aquí poc, sonarà el despertador i, amunt!. Avui dissabte toca pujar fins al campament base (ja era hora): Plaza Mulas (per què serà? Perquè és on arriben totes les mules amb els petates i altres? Jeje). Possiblement facin el recorregut acompanyats amb una mica de pluja, així estaran més distrets. Si no m'equivoco a Plaza Mulas hi ha internet, de manera que esperem tenir notícies, encara que amb la diferència horària de 4 hores menys que aquí, potser hem d'esperar a demà. Ja veurem.

Una gran salutació a tots els seguidors del bloc.



Seguimos sin noticias, pero no pasa nada, ellos a lo suyo que es lo que interesa.

Ayer Viernes era jornada de aclimatación, y para ello tocaba subir y bajar, destino: Plaza Francia a 4200 mts.  Plaza Francia es el mirador de la mítica pared Sur del Aconcagua con 3000 mts de desnivel, acompañado con sus deslumbrantes glaciares. Es una zona sin vegetación alguna y con posibilidades de acampar, eso sí, siempre fuera de las zonas de caídas de piedras. Este lugar permite la práctica de escalada y poder así familiarizarse con la roca de la zona.

Es una ascensión de unas 4 horas y pondrá en marcha el proceso de aclimatación en cada uno de nuestros aventureros. No se admiten dolores de cabeza y demás síntomas de mal de altura.


Ahora mismo estan durmiendo, pero de aquí poco, sonará el despertador y, arriba!. Hoy Sábado toca subir hasta el campamento base (ya era hora): Plaza Mulas (por qué será? por que es donde llegan todas las mulas con los petates y demás? jeje). Posiblemente hagan el recorrido acompañados con un poco de lluvia, así estarán más distraídos. Sino me equivoco en Plaza Mulas hay internet, por lo que esperamos tener noticias, aunque con la diferencia horaria de 4 horas menos que aquí, a lo mejor hemos de esperar a mañana. Ya veremos.

Una gran saludo a todos los seguidores del blog.

1 comentari:

  1. Hola amics, estem tan implicats amb vosaltres que avuí hem pujat al cm més alt de Torroella de Montgrí, el Castell de Montgrí, de 320 metres d'alçada. Ha anat tan bé que farem unes samarretes per haber-ho assolit.
    Va Ivan, te la cambiaré por la azulita del Aconcagua, siempre podrás chulear que has subido al Castell de Montgrí...

    Una abraçada.

    ResponElimina