divendres, 17 de juny del 2011

AL ATAQUERRRRRR

El dia té que ser duríssim per a tot l’equip; després de la jornada de descans d’ahir al C1, avui divendres és el dia clau. Toca sortir vora la mitja nit, i començar a pujar els 1900 mts de desnivell que hi ha entre el C1 i el cim. La majoria direu que això és moltíssim, i per què no instal·lar una campament 2 a mitja alçada, però la realitat es que la cara nord no ofereix cap lloc segur per poder instal·lar tendes. Els risc de forts vents durant tota l’aresta fa que sigui impossible. Es veu que algun cop s’ha provat i el vent ho ha destrossat tot. Fer aquest gran desnivell tan de pujada com de baixada, vol dir estar caminant entre 14 i 16 hores, és a dir, una autèntica burrada, i més en aquestes alçades on la disminució d’oxigen castiga al cos i al cervell. Però tot i així els nostres experts expedicionaris son capaços de aguantar això i més. Que no es digui.

La nit de divendres la tornaran a passar al C1, i demà dissabte baixaran cap al CB, que de ben segur trucaran per donar-nos noticies (de les bones, esperem).

El bon temps que s’esperava per avui al matí, crec que ha canviat una mica, i la inestabilitat ha tornat, i pot ser que el cel estigui una mica ennuvolat o que estigui nevant.

Però si pel que sigui avui no han pogut fer cim, segur que demà ho faràn, la bona previsió meteorològica per demà així ho indica. Amunt, amunt, amuuuuunnnnntttttttttttt.




El día tiene que ser durísimo para todo el equipo, tras la jornada de descanso de ayer en el C1, hoy viernes es el día clave. Toca salir cerca de la media noche, y empezar a subir los 1900 mts de desnivel que hay entre el C1 y la cima. La mayoría diréis que eso es muchísimo, y por qué no instalar una campamento 2 a media altura, pero la realidad es que la cara norte no ofrece ningún lugar seguro para poder instalar tiendas. El riesgo de fuertes vientos durante toda la arista hace que sea imposible. Se ve que alguna vez se ha probado y el viento lo ha destrozado todo. Hacer este gran desnivel tanto de subida como de bajada, quiere decir estar caminando entre 14 y 16 horas, es decir, una auténtica burrada, y más en estas alturas donde la disminución de oxígeno castiga al cuerpo y al cerebro. Pero aún y así nuestros expertos expedicionarios son capaces de aguantar eso y más. Que no se diga.


La noche del viernes la volverán a pasar en el C1, y mañana sábado bajarán hacia el CB, que a buen seguro llamarán para darnos noticias (de las buenas, esperamos).El buen tiempo que se esperaba para hoy por la mañana, creo que ha cambiado un poco, y la inestabilidad ha vuelto, y puede ser que el cielo esté un poco nublado o que esté nevando.Pero si por lo que sea hoy no han podido hacer cumbre, seguro que mañana lo harán, la buena previsión meteorológica para mañana así lo indica. Arriba, arriba, arribaaaaaaaaaaaaaa.


1 comentari:

  1. Des d'Igualada hens agradaria donar records a la Marina Guillen,enviar-li molta força per l'ultim tram que li queda.
    I que tingui també un bon retorn.

    lydia, companya de fatigues.

    ResponElimina