dilluns, 13 de juny del 2011

PORTEIG AL C1

Avui mateix per sorpresa hem rebut una trucada dels expedicionaris. Es veu que en un punt determinat a uns 40 minuts del campament base (CB) hi ha cobertura. Ens expliquen que en la jornada d'ahir, al final van poder arribar al CB amb els 4x4 (un patrol i un altre). El camí va ser espectacular, uns camins d’allò més "divertits", passant al costat de llengües de neu, profunds barrancs,... Una vegada instal·lats al CB van estar donant una volta per estirar les cames i prendre consciència del paisatge i entorn on conviuran els pròxims dies.



Avui el despertador ha tocat a les 5:oo, a esmorzar a les 5:30 i a caminar. Avui han fet un porteig de material al C1 a 3700 mts, on han deixat arnesos, piolets, crampons, gas i menjar. La pujada fins al C1 l'han fet en 5'5 hores i la baixada en 2'15 hores.

Al matí el temps era bo, però amb el pas de les hores el cel s'ha anat tapant fins que la pluja ha fet acte de presència i han quedat completament xops. La neu es troba a partir dels 3200 mts i fins ara han anat trepitjant el verd dels prats que es troben al voltant del CB.



Ara mateix els nostres amics estan al CB i tots es troben perfectament bé, i amb moltes ganes de fer la feina cada dia per aconseguir el sostre d'Europa. L'alimentació d'aquests dies ha estat a base de sopes i pasta, menjar que els agrada segons diuen.



Demà dimarts 14 tornaran a pujar fins al C1 però aquesta vegada serà per quedar-s'hi a dormir. Respecte a la previsió meteorològica serà molt semblant a la d'avui, encara que amb el pas dels dies s'obrirà una finestra de bon temps que pot coincidir amb l'atac al cim.


Imatge del iglu construit per membres EGAN a 3650




Hoy mismo por sorpresa hemos recibido una llamada de los expedicionarios. Al parecer en un punto determinado, a unos 40 minutos del campamento base (CB) hay cobertura de móvil. Nos explican que en la jornada de ayer, al final pudieron llegar hasta el mismo CB con los 4x4. Por lo que se ve, el camino fue espectacular i entretenido, unos caminos de lo más divertido, pasando al lado de lenguas de glaciar, profundos barrancos, etc... Una vez instalados en el CB, estuvieron dando una vuelta por los alrrededores para estirar las piernas y tomar consciencia del paisaje y entorno donde convivirán los próximos días.



Hoy el despertador ha tocado a las 5:00, a las 5:30 a desayunar y a caminar. El objetivo de hoy era hacer un porteo de material al C1 a 3700 mts, donde han dejado material diverso como arneses, piolets, camprones, gas y comida. En la subida al C1 emplearon 5’5 horas por las 2’15 horas de bajada.



Por la mañana el tiempo era bueno, pero con el paso de las horas el cielo se fue tapando hasta que la lluvia hizo acto de presencia, quedando nuestros montañeros totalmente empapados. La nieve se encuentra a partir de los 3900 metros y hasta ahora el verde de los prados es lo que domina por los alrrededores del CB.



Ahora mismo nuestros amigos estan en el CB y todos se encuentran perfectamente, y con muchas ganas de trabajar día a día para llegar al techo de Europa. Respecto a la alimentación, las sopas y la pasta esta siendo su dieta montañera.

Mañana martes 14 volverán a subir al C1, pero esta vez para pasar la noche y aclimatar correctamente. Respecto a la previsión meteorológica, mañana será muy parecida a la de hoy, aunque con el paso de los días se abrirá una ventana de buen tiempo que puede coincidir con el ataque a la cima.


6 comentaris:

  1. Hola a todos!!

    Que alegría recibir noticias vuestras! Os animamos desde Zaragoza a seguir con muchas ganas, y mucha suerte con la montaña.

    A los que estáis en vilo por la aventura, os invitamos a seguirla desde facebook.

    http://www.facebook.com/pages/Expedicions-Egan/198327543547397

    Mucho Animo!!

    ResponElimina
  2. David, Oscar, Salvi, Marina, El recordman del mon mundial en descens del tempestats, Ivan, i el seté que ara mateix no se com es diu: "Pit i collons que això està fet !!"
    Compte però, que la muntanya ja sabeu que també té mala llet i no se la pot desafiar!
    Una abraçada!

    Enric i Carme

    ResponElimina
  3. Molts anims i a per el cim
    Una abraçada dels colomins

    Àngel i Montse

    ResponElimina
  4. ànims i endavant!!!
    Una abraçada

    Jaume i Joana

    ResponElimina
  5. Ánimo!!!!
    Que envidia..por aquí, por el sur, comienza a hacer un calor del demonio, por el Elbrus no??

    El camino se hace dando pasitos uno tras otro. Ya está el material en el C1

    Os seguimos,

    Un fuerte abrazo,

    Nico e Isa

    ResponElimina
  6. Vinga va!!... cap amunt s'ha dit!!!
    Molta força i ànims....

    Pac-quito

    ResponElimina